Saz Hasır Bambu

Kamış Çatı

Kamış çatılar ile doğal ve tropik mekanlara sahip olun. Kamış çatı hakkında herşeyi burda bulabilirsiniz. Tüm Türkiye de kamış çatı ve kamış gölgelik yapıyoruz. Son Güncelleme 21/08/2021

Kamış Çatı Nedir?

Kamış çatılar doğal ve dayanıklı gölgelik ve çatılardır. Tamamen doğal bir malzeme olan saz kamışlarının el becerisi ve ustalık ile birleştirilmesi ile inşa edilen çatı tipleridir.

Kamış çatıların yapımında kaliteli saz kamışları kullanılmaktadır. Saz kamışı bakımından zengin olan ülkemizde sizler için en iyi saz kamışlarını temin ederek kamış çatılarınızı inşa etmekteyiz. 

Kamış Çatı Nasıl Yapılır?

Kamış Çatı

Saz kamışları 2-3 santim çapında içleri boş uzun sert bir boruya benzetilebilir.

Saz kamışları sazlık ve göl kenarı bölgelerde yetişmektedir. Ülkemizde kamış uygulamalarının özellikle dış cephelerde artması ile birlikte artık saz kamışı üretim alanları da oluşturulmaya başlanmıştır.

Kamış çatı kaplama yapılmadan önce saz kamışları toplanır ve açık havada güneşli ortamda kurutulması beklenir. Kurutulan saz kamışları artık sert, kuru ve çatı ve gölgelik uygulamalarında kullanıma uygun hale gelir. 

Yukarıda bahsettiğimiz gibi saz kamışları kurtulduktan sonra kamış çatı yapımında kullanılmaktadır.

Kamış Çatı ve Kirpi Çatı yapımı hakkında daha fazla bilgi almak için kamış çatı nasıl yapılır makalemizi okuyabilirisniz.

Bizler yarım asırlık saz kamışı uygulamalarındaki ustalığımız ile saz kamışlarını el gücü ve el becerisi ile istenilen şekilde ve ebatlarda her türlü çatı tipine başarılı bir şekilde inşa etmekteyiz.

Kamış Çatı

 

Kamış çatı yapılırken çatının eğimi ve büyüklüğü hem maliyeti hem de işin teslim süresini belirleyen en önemli faktörlerdendir.

Saz kamışları ustalıkla bir araya getirilerek katman katman yani katlı bir şekilde çatıya örülmektedir. Bu sayede kamış çatılar daha dayanıklı ve daha uzun ömürlü olmaktadırlar.

Neden Kamış Çatı?

Kamış Çatı Kaplama Süper Yalıtım Sağlıyor!

Kamış Çatı

Neden kamış çatı sorusuna iki türlü cevap vermek isteriz. 

  • Birincisi doğal görünümlü ve doğal malzemelerden yapılmış rahatlatıcı ve modernlikle doğallığı bir arada bulunduran bir mekana sahip olmak istiyorsanız sizin için en iyi tercih kamış çatı diyebiliriz.
  • Modern, şık ve doğal bir görünümü olduğu gibi uygulandığı mekanın çevresinde egzotik bir hava estirecek ve o mekana gelen misafirlerinizin ve sizlerin daha huzurlu ve daha relax  bir zaman geçirmesini sağlayacaktır. 

Kamış Kamelya Modellerimiz

Doğanın İyileştirici Etkisi

Günümüzde artık insanların daha çok kamış çatı, saz çatı ve doğal ot kaplama uygulamalarını tercih etmesindeki en büyük nedenlerin başında da zaten günlük yoğun şehir temposundan betonarme yaşamdan sıkılarak daha doğal bir yaşama sahip olma isteği artık insanların günümüzde saz kamışı, bambu kargı ve doğal ot kaplama gibi çatı ve gölgelikleri çok sıklıkla tercih etme nedenidir.

  • Bunların yanı sıra kamış çatılar tamamen doğal ve içeriğinde hiçbir katkı maddesi olmayan ya da bir kimyasal olmayan saz kamışından yapıldığı için saz çatılarımız çevre dostu ve insan sağlığına hiçbir şekilde zarar vermez bunun yanı sıra sizi tamamen doğada hissettirerek rahatlatır ve huzur verir.
  • Kamış çatılar depreme de dayanıklı yapılardır kullanılan malzemeler çok ağır yapılar olmadığı için deprem sırasında tehlike teşkil etmezler. 
  • Kamış çatılarda kullanılan saz kamışının en önemli bir özelliği de çok iyi bir izolasyon sağlamasıdır.
  • Şöyle diyebiliriz ki bir kamış çatının altında yazın oturduğunuzda daha serin hissetmenizi ve kışın aynı şekilde kamış çatının altında oturduğunuzda da daha ılıman hissetmenizi sağlayacaktır.

Kamış Çatı

Ülkemizde zaten kamış çatı ve saz kamış uygulamalarının en çok sahil beldelerindeki turizm işletmeleri ve oteller tarafından tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden birisi de yazları daha serin hissedilmesi ve insanların doğal görünümlü bu mekanlarda relax ve huzurlu bir vakit geçirmesini sağlamak için çok sıklıkla tercih edilmektedir.

  • Kamış çatılar kaliteli saz kamışları ile  iyi bir ustalıkla inşa edildiği takdirde çok uzun yıllar boyunca dayanıklılığını ve estetik görünümünü bozmadan korumaktadır. Tabii her çatıda olduğu gibi ve her yapıda olduğu gibi belirli periyotlarda bakımı ve gerekli tadilatları yapıldığı takdirde çok daha uzun süreler mukavemetini ve estetik görünümünü koruyabilir.

Kamış Çatı Uygulama Alanları 

Kamış çatılar her mekana uygulanabilir ve uygulama alanları oldukça geniştir. Çatı ve gölgelik yaptırmak istediğiniz her yere güvenli bir şekilde uygulayabiliriz.

Kamelyaların, verandaların ve otellerin dış mekanlardaki cafe, bar, restaurant çatılardan ,sahillerdeki şemsiyelerin, locaların ve bungalovların gölgelik olarak üst kısımlarına kirpi çatı, kamış çatı, katlamalı kamış çatı uygulamalarımızı Türkiye'nin her yerinde 50 yıllık tecrübelerimizle satış öncesi ve satış sonrası sözlerimizi yerine getirerek yapmaktayız.

Kamış Çatı

 

Neden Saz Hasır Bambu

Biz kamış çatı kaplama ustasıyız ve bu iş bizim Baba mesleğimiz. Biz bu işi yıllardır severek ve tüm yönlerini tecrübe ederek icra ettiğimiz için SAZ Ailesi olarak yaptığımız tüm işlerin sonuna kadar arkasındayız ve güveniyoruz.

Satış öncesi ve satış sonrası %100 müşteri memnuniyetini hedeflemiş ve insana hizmet hakk'a hizmettir felsefesiyle işimize ve müşteri memnuniyeti ne çok büyük önem vermekteyiz.

Kamış Çatı Fiyatları

Kamış çatı kaplama için net bir fiyatı sizinle detaylı görüştükten sonra verebiliriz.

Kamış çatı ve saz çatı maliyetlerini etkileyen en önemli unsurlar şunlardır, kullanılacak malzemenin kalitesi, çatı veya gölgelik yapılacak olan alanın büyüklüğü ve çatının ne kadar eğimli olacağı da fiyatları azaltan yada arttıran unsurlar arasındadır. Kamış çatı kaplama uygulamalarında kullanılan teknik ve çatı kalınlığı da aynı şekilde malzemelerin kalınlığı da kamış çatıların hem ömrünü hem de maliyetlerini etkilemektedir.

Size piyasanın altında çok uygun fiyat veren kişilerden ve kurumlardan kamış çatı uygulaması yaptırma konusunda çok şüpheli yaklaşmanız gerekir. Kamış çatı kaplama için iyi bir ustalık tecrübesi ve kaliteli malzemelerin kullanılması gerekiyor. Bu da özellikle kamış çatı ve kirpi çatı maliyetlerinin diğer doğal çatı kaplama türlerüne göre daha fazla olmasına neden olmaktadır.

Kamış Çatı

Kamış Çatı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk önce kamış çatı uygulamasını yapacak olan firmanın referanslarını ve yaptığı işlerini görmeniz gerekir. Eğer yapacak olan kişinin ya da ustanın size gösterecek çok fazla işi ya da referansı yoksa biliniz ki kamış çatı uygulamasında tecrübesi de yoktur.

Önemli bir diğer unsur da  şudur kamış çatı yaptırmadan önce yapacak olan firma size satış sonrası güvence verebiliyor mu? Yok biz yaparız ondan sonrası bilemiyorum ya da ucu açık kelimeler kullanıyor ustanızın işinin arkasında çok iyi duracağını düşünemiyoruz.

Bizler SAZ Ailesi olarak tüm basit ve zorlu çatı ve gölgelik uygulamalarınızın satış öncesinde ve satış sonrasında kaliteli hizmetimizden ödün vermiyoruz. Yaptığımız tüm kamış çatıların garantisini sizlere vermekteyiz.

Tabii bizim de garanti veremediğimiz durumlar vardır takdir edersiniz ki yangın, kasırga gibi doğal afetlerde garanti kapsamımız dışarısına çıkmaktadır.

Bize Ulaşın

Saz kamış çatı, kamış gölgelik ve kamış kamelya uygulamalarınız için bizlere web sayfamız üzerindeki telefon numaramızdan ya da WhatsApp hattınız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Tüm merak ettiğiniz sorularınızı web sayfamız üzerindeki bize sorun kısmındaki formdan dilediğiniz zaman tüm sorularınız sorabilirsiniz.