Saz Hasır Bambu

Bambu Çatı

Bambu çatı, bambu çatı kaplama ve bambu dekorasyon hizmetlerimizi inceleyiniz. 50 Yıllık tecrübemizle bambu çatı alanında tüm Türkiye'de hizmet vermekteyiz.

Sayfa Başlıklarına Göz Atın

Bambu Çatı Nedir?

Bambu çatılar ve bambu çatı kaplamalar diğer ismiyle hasır çatı, kamış çatı ve saz çatı olarak ta bilnmektedir. Bambu çatılar gerçek bambu çubuklar ile çok değişik mimarilerde de yapılabildiği gibi doğada yetişen yerli bambu denilen bambu kamışlar ile de yapılabilmektedir.

 

Bambu çatı türleri nelerdir?

Kamış Çatı : saz kamışlarının  sıkı ve adetler halinde çatı ve gölgeliklere galvaniz çelik teller ile bağlanarak çatı ve gölgelik iskeletine örülmesi şeklinde yapılmaktadır.

Kamış çatı uygulamalarımızı inceleyeniz. Kamış çatı sayfamızda kamış çatı uygulama ve avantajları ile çok geniş bir bilgiye ulaşacaksınız.

Kirpi Çatı :  Kirpi Çatılar da aynı kamış çatılarda olduğu gibi sert ve kuru bambu kamışlarının sıkı ve toplar halinde çatıya uygulanması ile yapılmaktadır. Kirpi çatılar ev çatılarından, çardak ve kamelya çatı ve gölgeliklerine kadar her alana uygulanabilmektedir. 

Kirpi çatı ygulamalarımızı inceleyeniz. Kirpi çatı sayfamızda kirpi çatı uygulama ve avantajları ile çok geniş bir bilgiye ulaşacaksınız.

 

Yaptığımız çatı uygulamalarında bambu ağacından elde edilen bambu çubuklar kullanılmaktadır. Onun yerine yerli bambu dediğimiz bambu kamışları kullanmaktayız. Bambu kamış ürünlerimiz bambu görünümünde doğal ve dayanıklı kargı çubuklardır.

 

Bambu Çatı Uygulamaları

Bambu artık hayatımızın her alanında boy gösterir hale gelmiştir.  Bambu dekorasyonda kullanılan bambu çubukların kalitesini ve doğallığını neredeyse bilmeyen yok denecek kadar az.

Bambu çatılarda gün geçtikçe trendi ve talebi artan bir uygulama türü haline gelmiştir.

Bambu Çatı

Bambu çatılar doğal bambu çubuklarının ve kalın saz kamışlarının ustalık ile birleştirilmesi ile yapılan dayanıklı, modern ve doğal yapılardır. 

Bambu çubuklar çok zahmetli yetişen bambu ağacından elde edildiği için bambu çatı maliyetleri yüksek olmaktadır. 

Ülkemizde çok fazla bambu çatı uygulaması olarak kullanılacak bambu ağacı çok yetişmediği için genellikle yurt dışından ithal edilen kaliteli bambu çubuklar ile bambu çatı ve bambu gölgelikler yapıldığı için bu da maliyetleri arttırmaktadır. 

Bambu çatıya alternatif olarak bizim yerli bambu dediğimiz kalın ve kaliteli saz kamışları kullanılarak benzer görünümler ve doğallık elde edilebilmektedir.

Bambu Çatı

Bambu çatı modellerimiz ve bambu dekorasyon örneklerimizi aşağıda galeri kısmından inceleyebilirsiniz. 

 

Bambu Çatı Fiyatları


Bambu çatı fiyatlarımız ve bambu çatı yapım aşamalarımız hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin her yerinde bambu çatı uygulama rimizi deneyimli ustalarımız ve 50 yıllık sektörel tecrübelerimizle icra etmekteyiz. Bambu çatı fiytalarını belirleyen faktörler kullanılacak malzemenin cinsi, uygulama yapılacak olan çatının büyüklüğü ve eğimi bambu çatı maliyetlerini belirlemektedir. 


 

Sık Sorulan Sorular

Bambu çatı kaplama uygulamaları bambu ürünler ile yapılabildiği gibi saz kamışı, bambu kamış ve çin otu ile de yapılmaktadır.

Bambu çatı uygulamarında bambu ithal ve pahalı bir ürün olduğu için muadili olan Türk Sazı ve Türk Bambusu dediğimiz bambu kamış ürünleri kullanmaktayız.

Bambu çatı uygulamalarımız nekdar orjinal bambu ile yapılmasa da müşterilemizin çoğu görünüm itibari ile bambuyu andırmasından ötürü uygulama ve ürünlerimiz bambu kelimesi ile aratmaktadır. Bu sebeple bambu çatı ve bambu gölgelik ürünleri diye anılmakatdır.

Bambu çatı kaplama malzemesi olan kargı ürünlerimizdir. Türk Bambusu ismi ile ve bambuya çok benzer bir görünümü andırmasından dolayı bambu çatı kaplama malzemesi olarak adlandırılmaktadır.

Bambu kamış ürünlerimiz paslanmaz çelik teller ile sıkıca birleştirilir ve montaja hazzır rulo şekilde adresinize kargolanmaktadır.

Ürün ölçülerimiz ve özelliklerimiz hakkında bambu kamış sayfamızı ziyaret ediniz.

Bambu kamış rulo ürünler uygulama yapılacak alana monte edilmeketedir. Montajlama işlemi v,dalama, tel ile sıkma ya da plastik klipsler ile skıma olarak yapılabilmektedir. Daha sağlam bir bambu çatı kaplaması için uygun montaj vidsının kullanmasını tavsiye ederiz.

Eğer eliniz tadilat işlerine yatkın ise montaj işlemini kendiniz de pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Bambu dekorasyon uygulamarında kulanılan bambu kamış rulo ürünlerimiz ile bambu bahçe çiti de monte edebilirsiniz.

Diğer Ürün ve Hizmetlerimizi İnceleyin