Saz Hasır Bambu

Kamış Kirpi Çatılar Nasıl Yapılır?

Kirpi Çatı ve Kamış Çatı Yapımı Ustalık ve Tecrübe ister. Kirpi çatı ve kamış çatı yapımı ve kamış çatıların ömrünü etkileyen faktörleri listeledik

Kirpi Çatı Yapımı

Kirpi çatı ve kamış çatı yapımı ustalık gerektiren bir meslek koludur. Saz kamışlarının kalitesi, kamış çatı ustasının tecrübesi ve bölgesel mevsim koşulları kirpi çatı ve kamış çatının ömrünü etkileyen faktörlerdir.

Kirpi Çatı Hangi Alanlara Yapılabilir?

  1. Kirpi çatılar ve kamış çatılar istenilen tüm alanlara yapılabilmektedir.
  2. Çelik konstrüksiyon,
  3. Demir konstrüksiyon,
  4. Betonarme yapıların üzerine,
  5. Ahşap kamelya ve çardakların üzerine,
  6. Bungalov ve kulübelerin üzerine,
  7. Kiremit çatıların üzerine
  8. Villa çatılarının üzerine kirpi çatı ve kamış çatılar uygulanabilmektedir.

Kirpi Çatı ve Kamış Çatı Nasıl Yapılır?

Kirpi kamış çatılar saz kamışlarının özenle ve ustalıkla çatı üzerine montajı ile yapılmaktadır.

Saz dekorasyon sektörünün en zahmetli ve en beceri gerektiren uygulaması olan kamış çatı ve kirpi çatılar iyi bir şekilde yapıldığında çok uzun yıllar işlevini kaybetmezler.

Kirpi çatı ve kamış çatı yapımında dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta çatının eğimidir. Kirpi çatının eğimi ne kadar fazla olursa kirpi çatının ömrü de o kadar fazla olacaktır diyebiliriz. Ancak kirpi çatı ustasının iyi bir montaj yapmaması tüm planlarınızı alt üst etmeye yetebilir.

Kamışlar demet halinde çatı iskeletine döşenir ve çelik teller ile sıkıca bağlanır. Çatı iskeletine kamışların sağlam bir şekilde montajının yapılabilmesi için 1’er metre ara ile beton çivisi ya da uygun montaj çivileri çakılarak çelik tellerden bir montaj hattı yapılmalı.

Montaj hattının sağlam ve uygun aralıklarda olması büyük önem taşımaktadır. iyi monte edilen kamışlar hem çok sıkı bir doku oluşturacak ve hem de çok sağlam duracaktır.


Kamışların birbirine çok sıkı bağlanmasının nedeni sadece hoş görünüm elde etmek değil tabi. Kalın ve sıkı bir kamış çatı doku oluşturmak yağmur suyunun da içeriye işlemesine izin vermeyecektir. Yağmur suyu kamışlar üzerinden kayarak kirpi çatının üzerinden  gidecektir

Kamış Çatının eğimi tam olarak ta burada devreye girmektedir. 45 derece hatta 50-60 derece dik yapılan kamış ve kirpi çatılarda yağmur suyunun kamış dokusuna işlemesi neredeyse mümkün olmayacak ve kamışlar uzun süre çürümeden dayanıklı ve sağlam formlarında olabileceklerdir.

Kamış Çatı ve Kirpi Çatıların Ömrü

Kamış çatı ve kirpi çatıların ömrü çatının eğimi, mevsim koşulları, çok yakınında bulunan ağaçlar  ve kirpi çatı ustasının tecrübesine bağlı olarak değişmektedir.

İyi Bir kamış çatı ve kirpi çatı ortalama 20-30 yıl ömre sahiptir. Tabi bunların 40-50 yıl dayanabildiklerini de biliyoruz. Kirpi çatıların yanında buluna büyük ağaçlar hem gölge yapacağı hem de kuşların çatıya yakın olmasını sağladığı için kamış ve kirpi çatıların ömrünü kısaltabilmektedir.

Kamış çatı ve kirpi çatı uygulamalarımız için bizlere ulaşınız. kamış çatı ve kirpi çatı fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi almak için bizlere whatsapp müşteri hattımızdan ulaşabilirsiniz.
 

Diğer Ürün ve Hizmetlerimizi İnceleyin