Saz Hasır Bambu

Kargıdan Gölgelik Nasıl Yapılır?

Kargı gölgelik yapımı hakkında A'dan Z'ye bilgi bankası, Kargı gölgelik nası yapımı, gerekli malzemeler ve su geçirmez kargı gölgelikler nasıl yapılır yazımızı okuyarakKendin-Yap doğal gölgelikler inşa edin...

Kargı Gölgelik Nedir?

Kargı gölgelikler kargı rulo ürünler ile kamelya, çardak, bahçe, avlu gibi dış oturma alanlarının üzerine monte edilen gölgelik ve çatı kaplama ürünleridir.Hasır dekorasyon ürünlerimizden olan bambu kamış ürünlerin gölgeliklere serilerek ve gerdirilerek monte edildiği alanlara kargı gölgelikler denir,  Bu yazımızı okuduktan  sonra siz de kendi alanlarına kargı gölgelikler inşa ederek ailenizle ve sevdiklerinizle hoşça vakit geçireceğiniz doğal ve ferah gölgeliklere sahip olabilirsiniz.

Kargı Gölgelikler Hangi Zeminlere Yapılabilir ?

  • Beton,
  • ahşap,
  • PCV, Sac
  • Kremit,
  • Demir ve metal zeminlerin üzerine yapılabilmektedir.

Kargı Gölgelik Yapımında Kullanılan Malzemeler?

Bambu dekorasyon ve hasır dekorasyon uygulaması olan kargı gölgelikleri montaja hazır ürünlerimiz ile nasıl yapabileceğinizi yazımızı okuyarak öğrenin

3 Adımda Kargı Gölgelik Yapımı

1’inci Adım :  Zeminin kontrolü ve ayarlanması. 

Kargı Gölgelik Yapımı

Kargı gölgelik ürünleri rulo şeklinde ürünler olduğu için zemin üzerine serilerek monte edilmektedir. Kargı gölgelik monte edilecek alan ahşap ya da metal olabilir. Kargı gölgeliklerin oturacağı alanda yatay karkaslar arası en fazla 1 metre olacak şekilde olmalıdır. Bu sayede üründe sarkma ve deformasyon yaşanmaz. Zemin buna uygun ise 2. Adıma geçebilirsiniz. Eğer uygun değilse aralara metal ya da ahşap direkler bağlayarak en fazla 1 metre ara olduğundan emin olunuz.

2. Adım : Kargı Gölgeliklerin Montajı

Kargı Gölgelik Yapımı

Bambu kamış rulo ürünümüzü en uçtan başlayarak alana monte ediniz ve gerdirerek sonuna kadar montaja devam ediniz. Eğer uç kısımlardan sarkıtma yapmak istiyorsanız sarkacak olan kısmı ayarladıktan sonra ilk uçtan montaja başlayınız.. Kargı gölgelik montajında montalama vidası, galvanizli çelik tel ve plastik klipsler kullanabilirsiniz. 

Kargı gölgelik yapılacak alanının metre karesini bize bildirerek alanınız ölçülerinde bambu kamış rulo ürünümüzü hazırlayarak size göndermekteyiz. Aynı şekilde hasır dekorasyon ustamızdan kargı gölgelik yapımı hakkında detaylı bilgiyi öğrenebilirsiniz.

3. Adım Montajın Kontrolü

Kargı gölgelikleri monte ettikten sonra vidalanmayan ve zayıf kalan bağlantı yerleri var ise tespit edilerek montaj tamamlanır. Çok rüzgarlı alanlarda bulunmakta iseniz montaj işlemini vidalama ve çelik teli birlikte kullanarak yapmanız daha iyi olacaktır.

Su Geçirmez 3 Kademeli Kargı Gölgelik Yapımı

  • Suya karşı yalıtımlı bir kargı gölgelik altında yaz kış konforlu bir şekilde oturmanız mümkündür. su geçirmez kargı gölgeliklerin yapımında ekstra olarak en alt katmanda kamış hasır rulo kullanmanızı tavsiye ederiz. Çünkü kargı gölgeliğin altına izolasyon için OSB membran yapılması gerekecektir.
  • Alttan oturan kişiler tarafından da doğal bir mekan deneyimi yaşatmak için alt kısıma da hasır kamış monte edilir ise çok şık, doğal ve oldukça yalıtımlı bir gölgeliğe sahip olacaksınız.
  • En alt Kademe Kamış hasır, üzerine OSB mebran ve en üste kargı gölgelik rulo ürününü monte ederek montaj işlemini bitiriniz.


Kargı Gölgelik Uygulamasını Kimler Yapabilir?

  • Kargı gölgelik ve bambu hasır gölgelik uygulamalarını tadilat ve dekorasyon işlerine eli yatkın herkes yapabilir. Eğer bu tarz işlerde elinizin yatkınlığı ve tecrübeniz yok ise bölgenizdeki bir marangoz ya da dekorasyon ustasından yardım alabilirsiniz.
  • Kargı gölgelik  uygulamanız sırasında en az 2 kişi hatta 3 kişi olmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bu konu da eşinizden, komşunuzdan ya da varsa yetişkin çocuklarınız ise onlardan destek alabilirsiniz.
  • Her işte olduğu gibi bu uygulama esnasında da en önemli önceliğimiz iş güvenliğidir. Lütfen güvenliğinizi tehlikeye atacak yöntem ve araçlardan uzak durunuz. Bu konu ile alakalı kaygılarınız var ise uygulama için muhakkak bir uzmandan yardım almanızı önermekteyiz.
  • Saz Hasır Bambu olarak ta hasır dekorasyon ve hasır dekorasyon ustalarımız ile kargı gölgelik  yapımında  sizlere hizmet vermekteyiz. 
  • Web sitemiz üzerinden okuduğunuz bu yazı hasır dekorasyon ustası Şahin Saz tarafından kaleme alınmıştır. Web sitemizdeki irtibat numaralarımızdan bize ulaşarak kargı gölgelik  ürünlerimiz ve kargı gölgelik yapımı hakkında A’dan Z’ye  bize sorabilirsiniz.
     

Resimler