Saz Hasır Bambu

Sizi Uzakdoğuya Götürecek Kamış Kirpi Çatıları

Kirpi çatılar büyüleyici güzelliği ile herkesin beğenisini kazanıyor. Tüm dünyada büyüyen bir sektör haline gelen kirpi çatı ve saz çatı uygulamalarından muhteşem kareler.

Dünyadaki En Egzotik Kamış Çatıları

Bu yazımızda Türkiye’de çok uygulanmayan fakat uzakdoğu ülkelerinde çok sıklıkla yapılan ihtişamlı ve mükemmel uzakdoğu kamış ve kirpi çatılarını sizler ile paylaşacağız.

Eminim siz de çok beğenecek ve orada olmak ve anın tadını çıkartmak isteyeceksiniz.

Uzakdoğu kirpi çatılar hakkında bilgi almak için sayfamızı ziyaret ediniz.

Birbirinden güzel ve ilham verici kirpi çatı modelleri ile sizleri başbaşa bırakmadan önce şunu belirtmek isteriz ki Kirpi çatılar her türlü çatı üzerine uygulanabilen %100 doğal ve yenilenebilir malzemelerdir. 

Saz Dekorasyon bu çatı uygulamalarını siz de çok beğeneceksiniz.

Kirpi Çatı Ustasıyız

Siz de kirpi çatı ya da kamış çatı yaptırmaya karar verirseniz Türkiye’nin EN iyi kirpi çatı ustalarının bulunduğumu SAZ HASIR BAMBU ekibi ile görüşebilirsiniz. Saz çatı uygulamalarında tecrübeli ekibimiz ile Tüm Türkiye'de hizmet veriyoruz.


 

11 - Eğimli ve Estetik Kamelya Kirpi Çatı

Bu çatı modelinde uzakdoğu çatıların eğimli ve gösterişli dokusunu bulabilirsiniz. Mükemmel ustalıkla örülen saz kamışları çatı üzerinde harika bir doku oluşturmuştur. Bu çatı modeli bizim Türkiye'de uyguladığımız kirpi çatı modellerine benzerlik göstermektedir.

En Güzel Kirpi Çatı Modelleri

10- Uzakdoğu Mimarisinde Kirpi Kamelya ve Gazebo

Bu kirpi çatı modeli de uzakdoğunun keskin ve eğimli dokusunu harika bir şekilde bünyesinde barındırıyor. Hem modern hem de dağal bir dokuda yapılmış bu kirpi çatının sizin bahçenizde olduğunu hayal etsenize.

En Güzel Kirpi Çatı Modelleri

09- Kirpi Çatı Ev Modeli

Özellikle yurt dışında bu tarz kirpi çatıları görmek çok mümkün. Kirpi çatılar ustalıkla ve kaliteli kamışlar ile yapıldığında 30-50 yıl arası ömrü olmaktadır. Ev çatılarında kullanımın en büyük avantajlarından birisi de kirpi çatıların harika bir yalıtım sağlamasıdır.

En Güzel Kirpi Çatı Modelleri

08 - Muhteşem Bir Kirpi Çatı Gölgelik

Türkiye'de yaptığımız kirpi çatılara büyük benzelik gösteren çatı tipidir. katlı ve dik eğimi ile hem büyüleyici hem de doğal bir görünüm sağlayan bu kirpi kamış gölgelikler 5 Yıldızlı otellerin tercihi.

En Güzel Kirpi Çatı Modelleri

07- Kirpi Çatı Bar Gölgelik

Yine uzakdoğu çatıların keskin hatlarını ve eğimli dokusunu bu çatı modelinde görebilirsiniz. Dışarıdan ve içeriden bakıldığında huzur veren doğal bir güzellik adeta.siz de bahçelerinizde bu şekilde doğal mekanlar oluşturarak ailenizle birlikte açık havanın keyfine varın.

En Güzel Kirpi Çatı Modelleri

06- Kavisli Kirpi Çatı Modeli

Eğimli ve kavisli yapıslı ile yapıya harika bir görünüm kazandırıyor. İyi bir yalıtım sağlaması ve etkileyici doğal görünümü ile görenleri adeta büyülüyor.

En Güzel Kirpi Çatı Modelleri

05 - Kirpi Çatı Veranda

Uzakdoğu çatılarının minyatür haline benzeyen bu kirpi çatı modeli harika dokusu, rengi ve kavisli saçaklarıyla göz dolduruyor. Saz çatılara ilave olarak bahçeleriniz için bambu çit ve kamış çit uygulamalarına da yer verebilirsiniz. Yaşam alanlarınızı daraltmadan doğal ve ekonomik bir şekilde bambu kamış ve kamış hasır ürünlerimiz ile çok pratik bahçe çitlerinizi tasarlayın.

En Güzel Kirpi Çatı Modelleri

04 - Uzakdoğu Mimarisinin Ötesinde

Benzerlerinin çok dışında bir dokuya sahip bu kirpi çatı modeli dik ve keskin hatlarıyla mısır piramitlerini andırıyor. Eğimii 90 dereceye yakın olan bu kirpi kamış çatı evin neredeyse her yerini sarmış ve doğayı derinden hissettiriyor.En Güzel Kirpi Çatı Modelleri

03 - Kavisli ve 10 Kademeli Kirpi Çatı

Bu kirpi çatı modeline söylenecek söz bulamıyoruz. neredeyse 10 kademeli ve insanın baktıkça bakası gelen bir kirpi çatı modeli. Uygulaması büyük ustalık ve zaman gerektiren bir kirpi çatıdır.

En Güzel Kirpi Çatı Modelleri

02 - Modern Mimari Adeta Sanat Eseri

Kim demiş cam dekorlu bir villa ve kış bahçesinin çatısı kirpi çatı olmaz diye. Kirpi çatılar tüm çatı ve yapılara uygulanabiliyor. işte bunun kanıtı diyebileceğimiz harika bir mimari ve ustalık gerektiren bir kirpi çatı modeli.

En Güzel Kirpi Çatı Modelleri

01 - Uzakdoğu Kirpi Çatı Villa 

Son olarak yazımızı bu kirpi çatı modeli ile sonlandırmak istedik. Moder mimari ve kamışların bütünleşik dokusunu çok iyi anlatan bir yapı.Evin iç ve dış dokusunu çok değiştirmiş bir yapı. Yurt dışında bu tarz kirpi çatılar uygulanan villaya çok büyük bir katma değer sağlamaktadır.

En Güzel Kirpi Çatı Modelleri

 

Görsel kaynakları

https://capereed.com/:

https://pinterest.com

https://www.ozthatch.com.au/african-cape-reed-thatch-brisbane-gold-coast.php