Saz Hasır Bambu

Kamelya Nedir?

Kamelya Nedir? Doğrusu Kamelya mı Kameriye mi? Kamelya İle Çardak Arasındaki Farklar Nelerdir? Kamelya mı Gazebo mu? Kamelya Hakkında Her Şey Bu Yazımızda.

Kamelya Ne Demek?

Kamelya  nedir? Kamelya mı Kameriye mi?

Türk Dil Kurumuna (TDK'ya)Göre Kamelya

Kamelya Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre şu anlamı ihtiva etmektedir.

Çaygillerden, büyük, beyaz, pembe veya kırmızı renkte çiçekler açan, dayanıklı yapraklı bir bitki, Japon gülü, Çin gülü (Camellia japonica). Aynı ısparta gülüne benzer ve gül gibi açan dayanıklı bir çiçek. 

Kamelya gerçek anlamda çiçek ismi olmasına rağmen genellikle insanlar kamelyayı çardak vb. dış mekan ilkel oturma alanları için kullanmaktadır.

Google’da kamelya diye arattığınızda karşınıza ahşap birçok farklı modelde kamelya çıktığını göreceksiniz. Aslında bu çıkan ürünler kamelya değil doğrusu kameriyedir.

Kamelya-Kameriye nedir?

Kameriye Nedir?

Kameriye Türk Dil Kurumu’na (TDK’ya) göre;

Bahçelerde yazın oturulmak için yapılan, kafes biçiminde, kubbeli, üstü yeşilliklerle sarılan süslü çardak:

      "Kim şu kameriyede oturmuş, şu çiçeklerden kim toplamıştı?" - Sait Faik Abasıyanık. Bu anlamı taşımaktadır.

Kameriyeler çok eski yıllardan beri yaklaşık 5000 yıl öncesine kadar ilk Mısır medeniyetlerinde görüldüğü saptanmış ilkel yapılardır.

Kamelriyeleri genellikle üstü kapalı bina ve mülkten bağımsız dış mekan oturma alanı olarak düşünebiliriz. Kameriyelerin üstü kapalı olmasa da sarmaşık güllleri ve kamelya çiçekleri ile gölgelendirme yapılarak yazın sıcaktan, kışın da rüzgardan korunmak için tasarlanmış yapılardır.

Günümüzde çok daha kullanışlı ve modern kameriyeler üretilmektedir.  Kameriye kelimesi nekadar doğru anlamı taşısa da bu yapıların isminin kameriye olduğunu çok fazla kişi bilmemekte ve hale bu çardak görünümlü oturma alanlarına kamelya adı vermektedir.

Kamelya-Kameriye nedir?

Neden Herkes Kamelya Diye Telaffuz Ediyor?

Doğrusu Kameriye Olmasına Rağmen Neden Kamelya Deniliyor?

Bu ürünü üreten şirketlerde son tüketicinin kamelya diye aramasından ve sorgulamasından dolayı internet ortamında ürünlerini Google’da daha üst sıralara çıkmak uğruna kamelya ismi ile lanse etmek zorunda kalmıştır.

Aynı bizim bambu kamış ürünümüzde olduğu gibi, aslında ürün kargı ürünü olmasına rağmen insanlar doğrsunu tam bilmeden bambu çit, bambu kamış diye aradıkları için biz de ürünlerimizi Google’da üst sıralara taşımak için bambu kamış ve bambu çit olarak diğer firmalarınd da yaptığı gibi lanse etmek zorunda kalıyoruz.

Tabi biz web sayfamızda ayrıntılı olarak bambu kamışın ne olduğunu ve ne olmadığını detaylı bir şekilde anlatarak yanlış anlaşılmaların ortadan kalkmasını sağlamaktayız.

Kamelya-Kameriye nedir?

Kameriye mi Çardak mı?

Kameriyeler genellikle kare ve ahşaptan yapılan üstü kapalı oturma alanlarıdır.

Çardaklar ise genellikle sekizgen, kemerli yada kubik çatısı bulunan ve içerisinde sabit oturma alanları ve korkuluklar ihtiva eden yapılardır.  Kameriye ve çardak ne kadar aynı yapıyı tarif ediyor gibi kullanılsa da bazı ufak detaylar ile birbiri arasındaki farkı görmekteyiz.

Kamelya mı Gazebo mu?

Kamelya ile gazebo arasında çok ciddi farklar bulunmamakla birlikte gazebolar genellikle 8gen yapıda olur ve Kameriyeler ise kare şeklinde (3mx3m gibi) olurlar, Gazebolar da aynı şekilde kamelyalar gibi bağımzsız koyu gölgelikli oturma alanlarıdır.

Gazeboların kamelyalardan farklı olarak en belirgin yanı ise içerisinde sabit oturma alanlarının ve korkulukların bulunmasıdır. .Gazebo hakkında ayrıntılı bilgi almak için gazebo nedir yazımızı da okuyabilirsiniz.

Kamelya-Kameriye nedir?

Kamelya mı Pergole mi?

Kamelyalar binadan bağımsız dış mekan oturma alanlarıdır. genellikle kare şeklinde (3m*3m) ebatlarında olan kameriyeler düz ya da hafif eğimli bir çatıya sahiptir. Ancak günümüzde çok farklı şekillerde ve modellerde kameriyeler üretilmektedir. 

Pergole ise binadan bağımsız olmayan girişlere, yan taraflara ya da teras balkonlarına gölgelik çatı olarak yapılan alanlara denilmektedir. 
İsterseniz yukarıda terasta pergole nin altında oturabiliriz. Yani pergole sabit ve binaya bağlı yapı olduğu gibi, kamelyalar ayrı bağımsız 4 direği olan basit oturma alanlarıdır.

Pergole, pergola ve pergule gibi farklı telaffuz edilmekte olsada ülkemizde en çok pergole olarak kullanılmaktadır. Pergole hakkında daha fazla bilgi almak için pergole nedir yazımızı da okuyabilirsiniz.

Doğal Kameriye Süslemeleri

  • Kameriyeler bahçelerimizde ve dış mekanlarda sıklıkla tercih ettiğimiz oturma alanlarıdır. Üstü kapalı olması sayesinde yaz kış dış mekanda açık hava keyfi sunan kameriyeleri doğal ve egzotik bir görünümde tasarlamak mümkündür. Bizler Saz Hasır Bambu olarak saz kamışı, gıyak otu, çin otu gibi ürünler ile şık, doğal ve egzotik kamelya çatıları ve süslemeleri tasarlıyoruz.
  • Özellikle tatil köylerinin, 5 Yıldızlı otellerin, kafe, restoran gibi işletmelerin, villa ve müstakil ev sahiplerinin çok sıklıkla tercih ettiği kamış kamelya ve hasır kamelya modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Hasır ve kamış Kamelyaların Avantajları Nelerdir?

  • Hasır kamelyalar genellikle çin otu ve gıyak otları ile çatı ve yan kısımlarından örtülerek yapılmaktadır. Çok şık ve egzotik görünümde olmaktadır.  Doğal görünümleri ile sizlere doğa ile iç içe oturma alanları sunacak ve size huzur verecektir.
  • Kamış kamelya modellerimiz saz çatı kaplama teknikleri ile yapıldığı için uzun ömürlü ve dayanıklı olmaktadır. 
  • Kamış kamelyalar saz çatı ve kirpi çatı modellerinde çok iyi bir ısı yalıtımı sağlar, kirpi çatıların kalın ve sık dokusu sayesinde yazları ve kışları size ve misafirlerinize ferah bir oturma alanı sunar.

Resimler