Saz Hasır Bambu

Hasır Çatı VS Saçaklı Ot Çatı

Hasır çatı kaplama ve saçaklı ot çatı kaplama arasındaki farkları size daha iyi aktarabilmek adına bu yazımızı hazırladık. Hasır çatıların ve saçaklı ot çatıların avantajlarını ve fiyatlarını karşılaştırdık.

Hasır çatı ve Saçaklı ot çatı da doğal ürünler ile hasır dekorasyon ustalarımız tarafından uyguladığımız çatı ve gölgelik uygulamalarıdır.

Bu yazımızda hasır çatı ve saçaklı ot çatı arasındaki farkları görebilmeniz için yapıldığı malzemeleri, uygulama tekniklerini ve avantajlarını ayrı ayrı ele alarak inceleyeceğiz.

Karşılaştırma yapacağımız iki çatı uygulaması da hasır dekorasyon uygulamaları arasında en popüler ve genellikle beraber uygulan ve saz dekorasyon uygulamaları ile birlikte kullanılan uygulamalardır. 

Karşılaştırma Başlıkları

Yapıldığı Malzemeler

  • Hasır çatı : hasır çatı ve hasır gölgelik uygulamaları bambu kamış rulo ve kamış hasır rulo ürünlerin çatı iskeletine monte edilmesi ile yapılmaktadır.  bambu kamış ürünümüz bambu görünümlü sağlam ve dayanıklı kargıların galvanizli paslanmaz çelik teller ile kasnak üzerinde hasır dekorasyon ustaları tarafından birleştirilmesi ile yapılmaktadır. 
  • Saçaklı ot çatı : Saçaklı ot çatı ya da doğal ot çatı dediğimiz uygulamaları ise adından da anlaşıldığı gibi saçaklı ve püsküllü hasır otları ile yapılmaktadır. saçaklı ot çatı yapımında kullanılan bu otlar gıyak otu, saz hasır otu ve çin otu olarak anılmaktadır.
  • Son zamanlarda çin otu ve çin otu kamelya ürünleri olarak son tüketici tarafından bahsedilen bu ürünler de hasır dekorasyon ustalarımız tarafından montaja hazır şekilde birleştirildikten sonra uygulanmaktadır. 
  • Saçaklı ot çatı yapımında kullanılan doğal ot çatı kaplama ürünleri hasır çatı ve saz çatı uygulamalarında kenardan saçaklı bir görünüm elde etmek amacıyla da beraber kullanılabilmektedir.
  • Özellikle 5 Yıldızlı turizm işletmeleri kamış kamelya uygulamalarında yanlardan saçaklı bir görünüm için ilaveten kamelya çatılarında bu ürünleri de tercih etmektedir.

Hasır Çatı ve Saçaklı Ot Çatı Karşılaştırma

Isı Yalıtımı Açısından 

Hasır çatılar bambu kamış ve kamış hasır birlikte kullanıldığında ara kat olarak OSB membran ile birlikte daha iyi bir yalıtım sağlamakta ve su geçirmez bir yapıya kavuşmaktır. 

Saçaklı ot çatılar hasır çatılara göre daha az bir yalıtım sağlamaktadır. Saçaklı ot çatılar da hasır çatılar gibi koyu gölge sağlamalarına rağmen genellikle yalıtım açısından değil de şık ve egzotik görünümü yüzünden tercih edilmektedir.

Kendin-Yap Projesine uygun mudur?

  • Hasır çatı kaplama uygulamalarınızı bambu kamış ve kamış hasır rulo ürünlerimiz ile kendiniz de uygulayabilirsiniz. 
  • Bambu kamış ürünümüz bambu çit yapımında da kullanılan montaja hazır bambu kargı rulo ürünlerini rahatlıkla kendi projelerinizde uygulayabilirsiniz.
  • Hasır çatı yapımı ile detaylı bilgi almak için bambu kamış ile gölgelik yapımı yazımızı da okuyabilirsiniz.
  • Saçaklı ot çatı uygulamalarında da  montaja hazır ürünler kullanıldığı için kendin-yap projelerine uygundur. Düz çatı ve gölgeliklerde kolay uygulanabilen ürünler, eğimli çatılarda ise kubbe kısımlarını uygularken ustalık gerektirecek bazı teknikler kullanılmaktadır. 
  • Çatınız düz ve eğimsiz ise kendin yap projeleriniz için uygundur diyebiliriz.

Hasır Çatı ve Saçaklı Ot Çatı Karşılaştırma

Çatı kalınlık Oranları açısından

Hasır çatılar 3 kademeli (Kamış Hasır + OSB Membran + Bambu Kamış) yapıldığı takdirde yaklaşık 5-7 cm bir kalınlığa sahip olmaktadır. Saçaklı ot çatılar ise hacimli yapısı ile daha kalın ve dolgun bir görünümde olacaktır. Saçaklı ot çatıların dolgun görünümünü bir kenara bırakacak olursak kalınlıkları yaklaşık 3-4 cm arası olmaktadır. 

Dayanıklılığı 

  • Hasır çatılar saçaklı ot çatılara göre daha dayanıklı ve rüzgara karşı daha mukavemetli yapılardır. Mevsimsel koşullara göre çok şiddetli yağış ve sert rüzgarların olduğu bölgelerde saçaklı ot çatıların ömrü daha kısa olabileceği için çok fazla önermiyoruz. 
  • Hasır çatılar 3 kademeli olarak yapıldığında 5-7 yıl bir ömre sahip olabilmektedir.. 

Hasır Çatı ve Saçaklı Ot Çatı Karşılaştırma

En Çok Tercih Edilen Mekanlar

Hasır çatılar ve saçaklı ot çatılarda genellikle kamelya, çardak, hasır pergole gibi dış mekan uygulamalarında çok sıklıkla tercih edilmektedir. iki uygulamanın kombinasyonu ile yapılan perogle ve gölgeliklerde çok sıklıkla tercih edilmektedir.

Fiyatları Karşılaştırma

Hasır çatıların ve saçaklı ot çatıların maliyet açısından uygun fiyatlı ve birbirine yakın olması bu iki uygulamanında çok fazla tercih edilmesini sağlamaktadır. 

Hasır çatı yapımında kullanacağınız bambu kamış ve kamış hasır rulo ürünlerinin maliyetlerini öğrenmek için web sayfamız üzerindeki telefon numaralarımızdan hemen bize ulaşabilirsiniz.
Saçaklı ot çatı yapımında kullanılan çin otu ürünlerimizin maliyetleri ve yapımı hakkındaki tüm sorularınız için de bize ulaşınız.

Resimler