Saz Hasır Bambu

En İyi 14 Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Villa ve Müstakil Evler İçin EN iyi Bahçe Dekorasyon Fikirleri Aldık. Bahçeleriniz İçin Tam 14 Tane Bahçe Dekorasyon Modelleri.

Bahçe Dekorasyonuna Nasıl Başlanır?

Bahçenizi dekore etmeniz için size bu yazımızda 14 tane beğendiğimiz bahçe dekorasyon fikrini sunmaktayız. Bahçe dekorasyon işlerine başlamadan önce internet ortamında ve sosyal medya ortamında birçok farklı fikirleri ve görselleri incelemenizi tavsiye ederiz.

Hatta konu ile ilgili bahçe dekorasyon dergileri de alarak boş vakitlerinizi bahçenizin tasarım fikirleri için değerlendirebilirsiniz.

Sizlere bu yazımızda en iyi 14 bahçe dekorasyon fikrini sunuyoruz. Şuan için 14 öneri ilerde güncellersek bu sayıyı sizler için artırmaya çalışacağız.

Bahçe dekorasyonuna başlamadan önce kendi bahçenezi ve nasıl bir bahçe istediğiniz hayal etmeniz ve gözünüzün önünde canlandırmak çok önemlidir. Tek başınıza, dostlarınızla ve ailenizle yemek yediğiniz, sohbet ettiğiniz ve sevdiğiniz aktiviteleri gerçekleştirdiğiniz anları hayal ederek sizin için en iyi bahçe dekorasyonun nasıl olacağını bahçe dekorasyon işlerine başlamadan keşfetmeniz  çok önemli bir konudur.

Örnek olarak bahçenize bir şelale yaptırdınız fakat bu sonradan rahatsız edici bir su sesi olarak ve alanının daralması gibi sorunlara yer açarsa pişmanlık duyabilirsiniz. O yüzden baştan düşünerek nasıl bir bahçe istediğinizi tasarlamak en iyi başlangıç olacaktır.

En İyi Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Müstakil Ev ve Villa Bahçeleri İçin Dekorasyon Fikirleri

01-) Bahçenizde Hasır ve Bambu Avizelere Yer Verin

Müstakil Ev Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Hasır ve bambu avizeler doğal ve şık görünümleri ile her mekana çok yakışmak ta ve ekstra bir doğallık katmaktadır. Özellikle Hasır Gölgelik ya da verandanız var ise bambu avizeler bahçenizde çok iyi bir uyum sağlayacaktır.

Bambu avizeler de farklı renklerde olabildiği gibi istenilen ölçü ve tasarımlarda bambu dekorasyon ve hasır dekorasyon ustalarımız tarafından el işçiliği ile imal edilmektedir.
Eğer bahçenizde yukarıdaki görseldeki gibi bir hasır çatı yaptırdıysanız kahverengi tonlarında bambu ya da hasır avizeler bahçenizin verandasında çok güzel duracaktır.

02-) Bahçe Hasır Kamelya Dekorasyonları

Bahçe Dekorasyon Modelleri

Bahçenizde bulunan kamelya, çardak gibi bağımsız oturma alanlarının çatılarını görseldeki gibi saz hasır otları ve çin otları ile kaplatarak çok doğal ve egzotik bir alana sahip olabilirsiniz.  

Özellikle geniş oturma alanına sahip bahçeli evlerde bu tarz doğal hasır çatılı çardaklar çok şık ve güzel durmaktadır. 
Bu şekilde bir kamelya çatısı yaptırarak içerisine güzel bir bambu avize konulabilir. 

Müstakil evinizin ya da villanızın bahçesinde egzotik bir hasır kamelya altında sevdikleriniz ile hoşça vakit geçirdiğinizi hayal edin

03-) Hasır Bahçe Çiti

Villa Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Hasır bahçe çitleri kamış hasır rulo ve bambu hasır ürünleri ile yapılmaktadır. Hasır bahçe çitleri bahçe ve oturma alanlarınızı daraltmadan size doğal ve ekonomik bahçe çiti yapma fırsatı verir.

Hasır Bahçe Çitinin Öne Çıkan Avantajları

  • Mahremiyet Sağlar ve görüntüyü keser.
  • Rüzgarı keser ve içeriye yoldan ve dışarıdan toz girmesini azaltır. 
  • Tel örgü sistemleri görüntüyü kesmediği gibi içeriye toz girmesini de engelleyemez.  Hasır çitler tel örgü sistemlerinin üzerine de kolaylıkla monte edilebilir?
  • İçeriye kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının girmesini tamamen engeller. Boyları ortalama 1.5 Metre ve üzeri olduğu için hayvanların zıplayarak üstünden atlaması söz konusu olamaz.
  • Hasır çit ürünümüzü incelemek için hasır kamış ürün sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
  • Müstakil evinizin bahçesini hasır çit ile sınırlandırmak alanlarınızı daraltmaz ve size ekonomik ve pratik bir mahremiyet sağlar.

04-) Bambu Bahçe Çiti

Müstakil Ev Bahçe Dekorasyon Fikirleri

  • Bambu bahçe çitleri de aynı hasır çitler gibi ekonomik ve doğal bahçe çiti ürünleridir. Bambu çitler en çok tercih edilen bahçe dekorasyon uygulamalarımız arasında gelmektedir. Kendin yap bambu çit rulo ürünlerimiz ile kendiniz de kolay ve pratik bir şekilde istediğiniz şekilde bambu çit bahçe dekorasyonlarını yapabilirsiniz.
  • Bambu çit ürünümüzü incelemek için bambu çit rulo sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
  • Bambu çit yapımı hakkında detaylı bilgi almak için bambu bahçe çiti yapımı yazımızı da okuyabilirsiniz.
  • Yurt dışında villa ve müstakil evlerin bahçelerini sınırlandırmak ve bahçe dekorasyonu için bambu çitler çok yaygın bir kullanıma sahiptir.

05-) Bambu ve Rattan Bahçe Mobilyaları

Bahçe Dekorasyon Modelleri

Bahçelere en çok yakışan mobilyalar ne diye soracak olursanız tabiki de rattan ve bambu mobilya takımlarıdır diyeceğiz. Bambu ve rattan mobilya takımları hem doğal hem de çok uzun ömürlü eşyalardır. 

Bahçe dekorasyonlarında mobilyaların bambu ve rattan tercih edilmesi bahçenize modernlik ve doğallık katacaktır. Bambu ve rattan mobilyalar ithal bambu ağaçlarından elde edildiği için maliyetleri yüksek olmaktadır. Eğer bütçeniz müsait değilse uygun fiyatlı bambu görünümlü sentetik mobilya grupları alabilirsiniz.

06-) Bambu Çatı Dekorasyonu

Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Bambu çatı kaplamaları bahçenizdeki pergoleler ve verandalar için doğal ve egzotik bir dekorasyon çözümüdür. Bambu çatı ve gölgelikler farklı şekillerde yapılabildiği gibi kargı ürünleri ve orjinal bambu çubuklar ile de yapılabilmektedir.

Resimde gördüğünüz bambu pergole çatısı orjinal kalın bambu çubuklar ile yapılmıştır. Araları boşluklu bırakılarak yarı koyu gölge elde edilen bu çatı tipleri de dekoratif açıdan çok şık ve zarif durmaktadır.

Villanızın bahçesinde bambu çatıdan bir pergole ya da veranda çok şık olmazmıydı?

07-) Kirpi Çatı Kamelya Dekorasyonu

Bahçe Dekorasyonları

Bahçelerinizdeki kamelya ve çardaklara saz kamışları ile çatı ve gölgelikler yaptırabilirsiniz. Saz kamışları ile yapılan kirpi çatı modeli çok uzun ömürlü ve egzotik bir görünüme sahiptir. 

Kirpi çatılar aynı zamanda çok iyi bir ısı yalıtımı da sağladığı için yaz kış sizlere bahçenizde ferah bir oturma alanı sunacaktır.

Kirpi çatı kamelyanıza görseldeki gibi saz hasır otları ve çin otları ile saçaklı ve püsküllü görünüm de kazandırabilirsiniz.

08-) Doğal Ot Çatı Çardak Dekorasyonu

Bahçe Dekorasyon Fikirleri

  • Bahçenizdeki oturma alanlarından olan çardak gibi yapılarınıza doğal otla ile çok farklı şekilde çatı kapatabilirsiniz. 
  • Resimde gördüğünüz dekorasyon modelinde sanki çardağın üzerine palmiye ağacının yaprakları kırpılarak serpiştirilmiş gibi duruyor.
  • Bahçenizde böyle alanlar size huzur verecek ve misafirlerinizle açık havanın keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz eşsiz bir mekan sunacaktır.

09-) Büyük ve Minyatür Kaktüs Yetiştirebilirsiniz

Villa Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Kaktüs görünümü itibari ile başlı başına bir dekoratif aksesuar gibi olmasından ötürü bahçenizde kesinlikle kaktüse yer vermenizi öneririm Kaktüslerin çok mini ve büyük boyutlu olan türleri de bulunmaktadır. Bahçe ve alanlarınızın büyüklüğüne göre size uygun kaktüs tipini bahçenizde yetiştirebilirsiniz.

Kaktüslerin bakımı kolay ve zahmetsizdir. Haftada 1 ya da 4-5 günde bir az bir su vermeniz yeterli olacaktır. Tabi çok kavurucu sıcaklarda gün aşırı da verebilirsiniz.

10-) Rengarenk Küçük Saksıları Yerleştirin

Müstakil Ev Dekorasyon Fikirleri

  • Bahçe deyince aklınıza sizin de renkli çiçeklerden oluşan renklerin ahenkle dans ettiği bir mekan geliyorsa bu dekorasyon önerimiz tam size göre. duvara ya da bir şeride asılabilen renkli saksı modellerinden istediğiniz renklerde yan yana dizerek çok hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Saksılarınızın içerisine menekşe, aslanağızı gibi renkli çiçeklere alarak bu renk cümbüşünü daha da arttırabilirsiniz.
  • Saksı modellerinin farklı renklerde fakat aynı modelde olması iyi olacaktır. Farklı renk ve farklı şekildeki farklı saksıların kombinasyonu gözünüze çok hoş gelmeyebilir.

11-) Renkli Çiçeklere Yer Verin

Müstakil Ev Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Bahçenizin kenarlarında, ortasında ya da belirli bir köşesini sadece renkli çiçekler için ayırabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz bahçenizin 1 köşesini renkli çiçekler için ayırmanız çok daha güzel olacaktır. 

Çim ektiğiniz bahçenin bir köşesinde bulunan renkli çiçeklerin önüne bir şezlong ya da bir sandalye atarak güneşin ve kitap okumanın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

12-) Özel Aydınlatma Modelleri

Villa Bahçe Dekorasyon Fikirleri

  • Bahçenizde çimin üzerinde akşam yemekleri yemek ve gece dostlarınızla keyifli vakit geçirmek için iyi bir aydınlatma sistemine ihtiyaç duyabilirsiniz. 
  • Otantik avizeler ve alaturka lamba modellerini tercih ederek mekanınıza ekstra şıklık ve zerafet getirebilirsiniz.
  • Bahçe dekorasyonlarını düşünürken genellikle hep gündüz aktiviteleri için düşünürüz ilk önce. Fakat bahçede yaz aylarında gündüzden çok akşam ve gece saatlerinde daha çok vakit geçireceğinizi de unutmamak gerekir.
  • Resimde gördüğünüz gibi bir büyükçe bir çember etrafında şık avizeler dizilerek çok zarif bir aydınlatma yapılmıştır.
  • Bahçe aydınlatması için lamba ve ya ampül seçimi yaparken gözünüzü çok alamayacak ve çok ta loş ortam oluşturmayacak lamba ve ampülleri seçmenizi öneririz.
  • Çok loş ve ışıklı ortamlar yemek yerken ya da bazı grup aktivitelerini yaparken sizi rahatsız edebilir.

13-) Hasır Veranda Çatı ve Gölgelikleri

Villa Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Verandalar evinizin bahçesine açılan ara giriş yerleridir. Güzel bir verandaya sahip evlerde özellikle kışları en çok vakit geçirilen alan veranda olmaktadır. 

Yazın çok sıcaklarda veranda da oturmak size sıcak gelebilir. Ancak verandanın çatısını resimde gördüğünüz gibi doğal otlar ya da saz kamışları ile kirpi çatı yaptıracak olsanız size yaz aylarında bile iyi bir ısı yalıtımı sunacak ve daha ferah mekanlara sahip olacaksınız.

14-) Bahçeniz İçin Hasır Şemsiye Gölgelikler

Villa Bahçe Dekorasyon Fikirleri

  • Verandanın önünde çim alanınızda doğal ve egzotik bir hasır şemsiye altında vakit geçirmek çok keyifli olacaktır. Hasır şemsiyeler çok farklı modellerde ve alanlarınız için istediğiniz ölçülerde yapılabilmektedir. 
  • Hasır şemsiyelerin altında kitap okumak ya da biraz şekerleme yapmak size çok iyi gelecektir.5 Yıldızlı otellerde karşılaşabileceğiniz özel hasır şemsiye modellerimiz sizi tamamen doğada huzur dolu hissettirerek günün yorgunluğunu ve stresini üzerinizden atmanızı sağlayacaktır.
  • Hasır şemsiye ve hasır gölgelikler bahçe dekorasyon uygulamalarımız arasında en çok tercih edilen ürünlerimizdendir.
  • Hasır şemsiye ürünlerimiz ve modellerimiz hakkında ayrıntılı bilgi almak için hasır şemsiye yazımızı da okuyabilirsiniz.

Doğal Veranda Çatılarının Avantajları

  • İyi bir ısı yalıtımı sağlar, 4 Mevsim size ferah bir oturma alanı sunar,
  • Depreme karşı dayanıklı ve deprem sırasında herhangi bir tehlike teşkil etmezler.
  • Tamamen doğal malzemeler ile yapıldığı için doğa dostu ve huzur verici bir yapısı vardır.
  • Kirpi çatı verandalar uzun ömürlü ve çok dayanıklıdır.
  • Kirpi çatı verandalar evinize ve bahçenize doğallık getirir ve evinizin değerini artırır.
  • Veranda hakkında detaylı bilgi almak için veranda nedir yazımızı da okuyabilirsiniz.

Villa ve Müstakil ev bahçe dekorasyonları firklerimizi sizler için elimizden geldiğince görseller ile paylaşmaya çalıştık. Villa ve müstakil ev bahçe dekorasyonlarınızda hasır dekorasyon ve bambu dekorasyon alanında bizleri arayarak ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz.

Bu yazımızı beğendiyseniz  Bambu Dekrasyon Önerileri hakkındaki yazımızı da okuyabilirsiniz