Saz Hasır Bambu

Bungalov Ne Demek?

Bungalov ve bungalov evler hakkındaki yazımızı okuyunuz. Bungalov Nedir? Bungalov Evler nereden gelmektedir. Hayatımıza nasıl girmiştir?

Bungalov Ya da Bungalov Ev Ne Demek?

Bungalov günümüzde tatil beldelerinde ve doğal yaşam alanları içerisinde yerleştirilen genellikle ahşap ve prefabrik malzemeler ile yapılan küçük ev ve kulübelerdir. Tek katlı bu bungalovlar genellikle orman evi ve kır evi olarak da adlandırılmaktadır.

Bungalov evler genellikle 1 katlı yada asma katı ile 1.5 katı olan yaşam alanlarıdır. 

Bungalovların Tarihi Nedir?

Bungalov evler ilk 19. Yüzyılın ortalarında Hindistan'da İngiliz girişimciler tarafından inşa edilmiştir.

Hindistan’a çok sayıda gezgin meditasyon ve yoga terapileri ile gitmeye başlaması ile Hindistan’a dünyanın 4 bir yanından gelen bu gezginleri doğada ağırlamak için İngiliz evler betonarme oteller yada evler yerine tamamen ahşap malzemeler ile her aile ya da arkadaş grubuna özel suit bungalov  ev tipleri tasarlayarak bugün her yerde tercih edilen bungalovları inşa etmişlerdir.

Bungalovların Özellikleri Nelerdir?

Bungalovlar genellikle 1+0 stüdyo daire tiplerine benzetebilirsiniz. Tabi 2 odalı olanlarını da yapmak mümkündür.

Bungalov evler 1 yatak odası, açık mutfağı ve dışarıda verandası olan zemin üzerine oturtulan ahşap ve prefabrik yapılar olduğu için yapımında kereste ve orman ürünleri tercih edilmektedir. Ahşap ev ustası bungalov evleri yapabilmektedir. Bungalov evler de elektrik, su, banyo ve tuvalet bulunmaktadır. 

Bungalov Evlerin Avantajları Nelerdir?

  • Bungalovlar doğal malzemeler ile yapıldığı ve doğa içerisinde yer aldığı için yazın tatilde size tamamen doğada hissi verecektir.
  • Bungalovlar yaşlılar ve engelli insanlar için hiçbir zorluk teşkil etmez, Düz ayak giriş olduğu için ve merdiven bulunmadığı için bungalov içerisinde yaşamak oldukça pratik ve kolaydır.
  • Geniş verandası size doğa içerisinde dış alanda dinlenme, akşam yemeği ve kahvaltı yapma gibi lüksler sağlayacaktır.
  • İçerisinde klima ve banyonun bulunması konforunuzu artıracak ve size güzel bir tatil keyfi sunacaktır.

Bungalov Dekorasyon Önerileri

  • Bungalov evleri dışarıdan farklı ve pastel renklerde boyayarak rengarenk ve şirin küçük evler yapabilirsiniz.
  • Duvarlarını ağaç kütükleri ile tasarlayarak eşsiz bungalov tasarımları da ortaya çıkarabilirsiniz.
  • Bungalovların hem doğal ve hem de daha egzotik olmasını sağlamak dışarıdan hasır kamış saz kamışları ile kaplama yapabilirsiniz. Bu şekilde kamış hasır ile kaplanan bungalovlar hem egzotik hem de iyi bir yalıtıma sahip olacaklarıdır.
  • Bungalov çatıları eğimli ve düz olabilmektedir. Bungalov çatısı üzerine saz kamışları ile kademeli kamış çatı ve kirpi çatı uygulamaları yapılabilmektedir. Bungalov saz kamış kirpi çatı uygulamasından sonra adeta maldiv ve bali evleri gibi egzotik bir görünüme kavuşacaktır. Aynı zamanda çok iyi bir izolasyon sağlayan kirpi çatılar 20-30 yıl dayanıklılığı ile bungalovu nem ve rutubet gibi etkenlerden de koruyarak yaz aylarında ılıman bir atmosfer sağlayacaktır.
  • Turiz işletmenizde bulunan bungalov çatılarında doğallaştırma işlemleri için hasır dekorasyon ustalarımızdan ücretsiz teklif ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.