Saz Hasır Bambu

Bambu Kamış VS. Kamış Hasır

Bambu kamış ve kamış hasırı tanıyalım. Kendin-Yap ürünlerimizden olan ve ucuz gölgelik ve ekonomik bahçe çiti yapımında kullanılan ürünleri sizler için karşılaştırdık.

Bambu kamış ve kamış hasır ürünlerini bu yazımızda daha detaylı inceleyerek karşılaştırma yapacağız. Hasır dekorasyon ve bambu dekorasyon uygulamalarında en çok tercih edilen bu iki farklı ürün arasında meydan okuma challenge yapacağız. 

Karşılaştırma Başlıkları

Ot Çatı ve Saz Çatı Karşılaştırma

Bambu Kamış Ne? Kamış Hasır Ne?


Bambu kamış, Türk sazı ve Türk bambusu olarak ta anılan yerli kargı kalmışlardır. Arundo Donax familyasından gelen kargı kamışlarını detaylı incelemek için yazımızı okuyunuz. 
Bambu kamış ve bambu hasır gibi isimleri vardır. Bambu kamış denilmesinin nedeni bambu görünümünde ve oldukça sağlam bir yapıda olması sayesindedir.

Kamış hasır ise saz kamışlarının misina ipler ile birbirine bağlanarak rulo haline getirilen üründür. Kamış hasır ya da hasır kamış ürünü hasır gibi yaygı (rulo) halinde olduğu için kamış hasır denilmiştir.

Ot Çatı ve Saz Çatı Karşılaştırma

Ürün Sağlamlığı ve Ömrü

Bambu kamış sert ve dayanıklı kargı çubuklar ile yapıldığı için daha dayanıklı ve kalın bir yapıdadır. bambu kamış ile yapılan gölgelikler 5-7 sene bir ömre sahip olabilmektedir.

Kamış hasır ürünü bambu kamışa göre daha kırılgan ve ince bir yapıdadır. Kamış hasır ile yapılan bahçe çiti ve hasır gölgelikler 3-5 yıl bir ömre sahip olacaktır.

Bizim tavsiyemiz hasır gölgelik uygulamalarında 3 katlı olarak kullanım en iyi yalıtımı ve en uzun kullanım ömrünü sağlayacaktır. Yani bambu kamış, kamış hasır ve ara kat olarak ta OSB membran kullanılarak yapılan hasır gölgelikler daha uzun bir ömre sahip olacaktır.

Ot Çatı ve Saz Çatı Karşılaştırma

Kullanım Alanları

Bambu kamış ve kamış hasır ile ucuz bahçe çiti yapımı yazımızı okuyarak ürünlerin kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kendin-Yap Projesine Uygun mudur?

Evet. Bambu kamış ve kamış hasır ürünü de Kendin-Yap projeleriniz için oldukça idealdir. Montaja hazır rulo ürünler olduğu için tadilat konusunda eli yatkın kişiler tarafından uygulanabilir. Kamış hasır ve bambu kamış ekonomik ürünler olduğu için ucuz hasır gölgelik yapımı gibi uygulamalarda çok sıklıkla tercih edilmektedir.

Ürünlerin Maliyetleri Nasıldır?

Bambu kamış maliyetleri daha kalın ve ağır bir ürün olması nedeni ile kamış hasıra göre daha maliyetlidir.

Örnek olarak 5 top bir kamış hasırı 1x TL ye satın alırken 5 top bir bambu kamışı ise 2.5x TL’ye satın alabilirsiniz. Ürünler genel de beraber kullanımda tercih edildiği için maliyetleri birlikte hesaplamak en doğrusu olacaktır.

Resimler