Saz Hasır Bambu

Hasır Neyden Yapılır?

Hasır neyden ve nasıl yapılır? Hasırın yapılışında kullanılan bitki ve ot çeşitleri nelerdir? Hasır dekorasyon ürünleri hangi doğal otlar ile yapılmaktadır?

Hasır Neyden ve Nasıl Yapılıyor?

Hasır malzemesi ve hasır otları denilen bitkiler çok eski medeniyetlerden beri toplanarak çeşitli araç, gereç ve ilkel yapıların yapımında kullanılmaktaydı.

Hasır Neyden Yapılır?

Hasır neyden yapılıyor sorusunun cevabını irdelemeden önce hasır nedir sorusuna bakmak gerekir. Hasır kelimesi günümüzde bir doğal otlar, kargı çubuklar ve saz hasır otları ile imal edilen ürünlerin uygulama tekniğini kapsayan bir terim haline gelmiştir.

Hasır neyden yapılır sorusunun şu şekilde olması gerekir aslında. Hasır sepet neyden yapılır? Hasır avize neyden yapılır? Hasır şemsiye neyden yapılır?

Örnek verecek olursak bu sorulara ;

Hasır Neyden Yapılır?

Hasır Sepet Neyden Yapılır?

Hasır sepetler saz hasır otları ya da kargı çubukları ile yapılır. burada iki farklı malzeme ile yapılsa da hasır avize denilmesinin nedeni örme hasır tekniği ile yapılmasından kaynaklanmaktadır.

Hasır Şemsiye Neyden Yapılır?

  • Hasır şemsiyeler kargı çubuklardan yapılırsa bu şemsiyeler plajlarda herkesin bildiği klasik örme hasır şemsiyelerdir. Eğer hasır şemsiye saz kamışı ile yapılırsa buna da yine hasır şemsiye diyoruz ama aslında kamış şemsiye denilmesi gerektir.
  • Hasır genel bir isim olduğu için artık çoğu ürünün başına hasır malzemesi olmasa bile hatta doğal bir ürün değil de sentetik ürün ile de üretilmiş olsa başına hasır takısı getirilebiliyor.
  • Ama burada bizim bahsettiğimiz hasır kelimesi, saz kamışı, saz hasır otları ve bambu kargı ürünleri ile imal edilen ürünleri içermektedir.

Hasır Neyden Yapılır?

Hasır Ne İle Yapılır?

Hasır, saz hasır otları, bambu kargı kamışları ve saz kamışları ile yapılmaktadır cevabını anlaşılır olarak verebiliriz artık.

Hasır Yapımında Kullanılan Ürünler

  • Saz kamışları
  • Bambu kamış kargı ürünleri
  • saz hasır otları
  • Gıyak otları
  • çin otu

Hasır Neyden Yapılır?

Hasır yapımında kullanılan doğal ürünler ile bir çok hasır dekorasyon uygulaması ve hasır eşyalar yapılmaktadır.

Örnek kamış hasır rulo denilen ürünümüz hasır yapımında da kullanılan saz kamışlarının birleştirilerek rulo yazgı haline getirilmesidir. Bu ürün hasır dekorasyonda hasır gölgelik ve saz bahçe çiti yapımında kullanılmaktadır.

Resimler