Saz Hasır Bambu

Kirpi Çatı

Kirpi Çatılar Saz Dekorasyon da en çok tercih edilen ve tüm çatı tiplerine uygulanabilen doğal ve sağlam kamış çatı uygulamalarıdır. Kirpi Çatı Modellerimizi Keşfedin. Son Güncelleme : 21/08/2021

Sayfa Başlıkları 

  1. Kirpi Çatı Nedir?
  2. Avantajları
  3. Uygulama Alanları
  4. Kirpi Çatı Fiyatları
  5. Kirpi Çatı Modelleri
  6. Sık Sorulan sorular

Kirpi Çatı Nedir?

Kirpi çatılar en çok tercih edilen kamış kaplama uygulamalarımız içerisindedir. Kirpi çatılar aynı kamış çatılarda olduğu gibi saz kamışlarının ustalıkla ve çok sağlam bir şekilde örülerek çatılara, şemsiyelere ve gölgeliklere uygulanmasıdır.

Kamış Kirpi Çatı

Kirpi Çatı İsmi Nereden Gelmektedir?

Kirpi çatıları klasik kamış çatılardan ayıran en önemli farkı uygulama sırasında kullanılan özel tekniktir. Zaten kirpi çatı kaplama denilmesinin nedeni de bu uygulama sırasındaki kullanılan özel teknikten sonra çatının görünümünün kirpiyi andirmasından ileri gelmektedir.

Kirpiyi doğada düşmanlarından uzak tutan en önemli silahı keskin dikenleridir. 
Kirpi çatılarda klasik kamış çatılara göre daha sağlam ve daha estetik bir görünüme sahiptir.

Saz dekorasyon uygulama ve çatı kaplamaları arasında kirpi çatılar daha estetik ve uzun ömürlüdürler.

Eğer çok daha sağlam ve uzun yıllar görünümlü koruyan bir çatı ya da gölgelik yaptırmak istiyorsanız bizim tavsiyemiz kesinlikle kirpi çatı tipleridir.

Kamış Çatı ve Kirpi Çatı yapımı hakkında daha fazla bilgi almak için kirpi çatı nasıl yapılır makalemizi okuyabilirisniz.

Kamış Kirpi Çatı

Neden Kirpi Çatı?

  • Kirpi çatılar doğal ve kaliteli saz kamışlarından yapıldığı için çok dayanıklı yapılardır.
  •  Sert mevsim koşullarına karşı çok iyi direnç gösterirler.
  • Estetik görünümü çok şık ve doğaldır. Uygulama yapılan mekanlara tropik bir hava getirir. 
  • Klasik kamış çatılara ve doğal ot kaplamalara göre çok daha sıkı bir şekilde örüldüğü için sıcağa ve soğuğa karşı çok daha iyi bir izolasyon sağlamaktadır.
  • Tamamen doğal ve çevre dostu yapılardir.
  • Bahçenizde ya da turizm işletmenizde doğal, egzotik görünüme sahip, misafirlerinize ve size huzur veren rahatlatıcı mekanlara sahip olmak istiyorsanız kirpi çatı yaptırabilirsiniz. 
  • Genellikle turizm işletmeleri ve oteller kirpi çatıları çok sıklıkla tercih etmektedir. Çünkü bu tarz mekanlar müşterilerine huzur ve rahatlık getirdiği için misafirleri konaklama sürecinde çok daha kaliteli bir zaman geçirmekte ve harika anılara sahip olmaktadır.

Kamış Kirpi Çatı

Kirpi Çatı Uygulama Alanları

Kirpi çatılar istenilen her bölgeye, her mekanım üzerine rahatlıkla ve güvenli bir şekilde uygulanabilmektedir.

Kirpi çatıların en yaygın kullanım alanları kamelya gölgelikler, bungalov çatıları, sahillerdeki kamış şemsiyeler ve gölgelikler de bahçenizdeki çardaklarda, verandalarda, turizm işletmelerinin dış mekanlarındaki cafe bar ve restaurantların çatılarında çok sıklıklag uygulanmaktadır.


Özellikle yurtdışında müstakil villaların çatılarında da uzun ömürlü ve dayanıklı oldukları için çok sıklıkla tercih edilmektedir. Türkiye'de kirpi çatı uygulamasının villalarda kullanımı yurt dışına göre daha azdır.

Ancak kirpi çatının sağladığı avantajları ve doğal görünümünü isteyenler ve bilenler villa ve müstakil evlerinin çatılarında da kirpi kamış çatı uygulamasını ülkemizde tercih etmektedir.

 SAZ Ailesi olarak her türlü kirpi çatı, kamış çatı ve gölgelikler için 50 yıllık tecrübe ile Türkiye'nin her yerinde hizmet vermekteyiz.

Kirpi Çatı Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Kamış Kirpi Çatı

Saz kamış uygulamalarının en çok ustalık isteyen uygulamaları arasında kirpi çatılar en başta yer almaktadır.

Bizler SAZ Ailesi olarak 50 yıllık tecrübelerinizi de kirpi çatıları kendi ekibimizle tüm sorumluluğu alarak ve %100 müşteri memnuniyetini hedefleyerek başarılı bir şekilde inşa etmekteyiz.

Özellikle büyük projeleriniz için çalışacağınız firma kamış ustalarini kendi bünyesinde mi barındırıyor yoksa yurt dışından sizin için mi getirecektir. Buna dikkat etmenizi öneriyoruz. Tabii ki kamış ustasını kendi bünyesinde barındıran şirket her zaman sizin ihtiyaçlarınıza ve gereksinimlerinize anında karşılık vereceği için bu koşulları göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. 

Kirpi çatı maliyetleri firmadan firmaya çok değişkenlik gösterebilmektedir. Kirpi çatı yaptırırken hem garantili hizmet almanız gerekecektir hem de bütçenize uygun olan firmayı belirlemeniz gerekmektedir.

Neden "SAZ HASIR BAMBU"

Kamış Kirpi Çatı


Bizler SAZ Ailesi olarak yarım asırlık sektörel tecrübelerimizle ve yaptığımız kirpi çatı ve kamış çatı uygulamalarımız ile sizlere hayalinizdeki çatıyı en profesyonel şekilde

uygulayabilmekteyiz. Tüm zorlu ve basit projelerimizi ustalıkla bitirmekte ve verdiğimiz sürelerde işinizi teslim etmekteyiz.


Biliyoruz ki özellikle de turizm işletmeleri için sezonları açılmadan önce tüm kamış ve kirpi çatı işlemleri gitmiş ve misafirlerinin konaklamasına hazır hale gelmesi gerekmektedir. Sizler için kalite kadar işin teslim süresini de çok önemli olduğunun farkındayız ve satış öncesi verdiğimiz sözleri yerine getirmekteyiz.

Aynı şekilde satış sonrası da sizlere verdiğimiz sözleri ve garantileri sağlamak bizim vazifemizdir.

Kirpi Çatı Fiyatları

Kamış Kirpi Çatı


Kirpi çatı fiyatları firmadan firmaya Usta'dan ustaya değişebilmektedir. Tabii ki de kirpi çatının maliyetini belirleyen en büyük unsurlardan birisi de çatının büyüklüğü, çatının şekli uygulamada kullanılacak olan malzemenin kalınlığı ve kalitesi kirpi çatı yapımında ki maliyeti belirleyen en önemli unsurlardır.

Daha uzun ömürlü olmasında çatının eğimi büyük önem taşımaktadır. Çatı eğimi arttıkça kullanılan malzeme ve işçilik maliyetleri artacağı için kirpi çatının fiyatı artabilmektedir. Tabi çok daha uzun yıllar kullanıldığı düşünülürse bu bir avantaj sayılır.

Kirpi çatı, saz çatı, kamış çatı uygulamalarınız için merak ettiğiniz sorular için bizlere web sayfamızdaki telefon numaramızdan arayabilir ya da WhatsApp üzerinden mesaj yolu ile bizlere ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kirpi Çatıların Ömrü Ne Kadardır?

Kirpi çatlar diğer saz çatı kaplama ve hasır çatı tiplerine göre çok daha uzun ömürlüdür. Usta bir şekilde yapılan kirpi çatılar en az 10-15 sene ve üzeri bir ömre sahiptir. Tabi kirpi çatının ömrünü etkileyen birçok çevresel faktörde bulunmaktadır

Kirpi Çatıyı Beton Zemin Üzerine Yapabilir miyiz ?

Evet kirpi çatı kaplama uygulamaları beton zemin üzerine uygun şekilde yapılmaktadır. Kremit, Demir, çelik konstrüksiyon zemin üzerine yapılmaktadır.

Kirpi Çatı Kaplama Su Geçirir mi?

Kirpi çatı yapımında kalın ve sık bir şekilde saz kamışları çatıya örülmektedir. Kirpi çatının dünyada ve ülkemizde en çok tercih edilme sebeplerinden birisi de kalın tabaka halinde uygulanması ve su geçirmez olmasıdır. Aynı şekilde kirpi çatılar çok iyi bir ısı yalıtımı da sağlamaktadır.

Kirpi Çatı Uygulamasını Kendimiz Yapabilir miyiz?

Kirpi çatı kaplama ve saz kamış çatı kaplama uygulamaları tecrübeli hasır dekorasyon ustaları tarafından yapılabilir.

Kirpi çatı kaplama büyük ustalık gerektiren bir uygulamadır. Kirpi çatı ve kamış çatı uygulamarımız için tüm Türkiye'den bize ulaşabilirsiniz.

Kirpi Çatı Projenizi Nasıl Başlatabilirsiniz?

  • Beğendiğiniz modeli bize tarif ediniz ya da örenk bir görsel var ise bize whatsapp üzerinden iletiniz.
  • Kirpi çatı yapılacak alanın varsa görsellerini ve ölçülerini bize iletiniz.
  • Size Kirpi çatı uygulamanız için bir fiyat teklifi sunacağız.
  • Saz dekorasyon ustamız yerinde keşif yapmak için sizi ziyaret edecektir.
  • Saz dekorasyon ustalarımız çatı projenizin yapımına başlayacaklardır.