Saz Hasır Bambu

Pergola Nedir? Pergolenin Anlamı

Pergole Nedir? Doğrusu pergule mi, pergole mi, yoksa pergola mı? Pergola'nın tarihi, ilk pergole nasılmış, pergule kelimesi hangi ülkeden yayılmış?

Pergole Kelimesinin Anlamı Nedir?

Pergole mi Pergule mi?

Pergole latince kökenli bir kelimedir. Pergoleler çok eski yıllarda beri taş ve taş sütunlardan oluşan bloklar ile inşa edilmektedir.

pergole nedir?

Latince’de Pergole

Latincede saçak anlamına gelen pergola oturma alanlarının üzerine güneş ışığının sert ve dik bir şekilde gelmesini engellemek için tasarlanan oturma alanlarıdır. Pergole kelimesi latincede saçak olarak anılmasının bir nedeni ise eski zamanlardan bu yana pergola üzerlerinin saçaklı sarmaşık, asma vb. bitkiler ile sardırılması ve süslenmesi idi.

Pergola Kelimesi Nereden Geliyor?

Pergole İlk Hangi Ülkede Yaygınlaştı?

İtalya’da pergola yapımının yayılması ve onlarında ‘pergule’ olarak telaffuz etmesi tüm dünyaya bu kelimenin pergola ve pergule olarak hızlı bir şekilde yayılmasını sağlamıştır.

İtalyanca’da pergule kelimesi gölgelik anlamına gelmektedir. Günümüzde artan teknoloji ile birlikte, betonarme pergoleler yerine PVC, Sac, CPVC, Ahşap, Bambu gibi malzemeler ile pergoleler daha çok popüler hale gelmiştir.

Tabiki bu malzemeler ile yapılan pergoleler betonarme yapılara göre daha uygun fiyatlı ve depreme karşı daha daha dayanıklı olmasından dolayı günümüzde en çok tercih edilen pergule tipleri arasına girmiştir.

Çardak mı Pergole mi?

pergole nedir?

Eskiler bilir ama çardak ve pergole arasındaki net farklar vardır. çardak basit üstü kapalı oturma alanını temsil etmektedir. Pergole ise daha çok oturma alanına ve bahçe yoluna sonradan yapılan gölgelik anlamına gelmektedir.

Günümüzün artan teknolojisi ile birlikte tente dediğimiz sistemler pergole işlevi görmeye başlamıştır. Modern mimari ve tasarımlarda yapılan bu tenteler elektrikli ve uzaktan kumandalı halde üretilerek özellikle kafe restoran gibi işletmelerin tercihi haline gelmiştir.

Pergole mi Gazebo mu?

Pergoleler gazebolardan görünüm ve mimari olarak çok farklı yapılardır. Gazebolar tamamen bina ve mülkten bağımsız içerisinde oturma alanları ve korkulukları bulunan kubbe şeklinde çatısı olan dış mekan oturma alanlarıdır. Pergole gölgelik oluşturmak üzere binaya bağlı ya da yan tarafında sabit sütünları olan gölgeliği olan yaplardır.

Gazebolar hakında daha fazla bilgi almak için gazebo nedir yazımızı da okuyabilirsiniz?

Doğal Pergole Çatıları

pergola nedir?

  • Bizler de hasır dekorasyon ve saz dekorasyon pergoleler inşa ediyoruz.
  • Bahçenizde PVC ya da sac olarak yaptıracağınız pergoleler ne kadar güneşin sert ışıklarını geçmese de güneşin sıcağını oturma alanına bırakacaktır.
  • Bu şekilde ki pergolelerin altında yazın çok sıcak zamanlarda oturmak imkansız hale gelecektir ve doğal malzemeler ile yapılmadığı için bahçenizin doğal görünümüne bir katkı sağlamayacaklardır.
  • Bizim tasarladığımız Hasır pergoleler ise tamamen doğal hasır otları, saz kamışları ve bambu hasır ile yapıldığı için doğa ile iç içe bir görünüm sağlayacak. Kullandığımız doğal malzemeleri içleri boş bir boru gibi de düşünebilirsiniz. Bu sayede en sıcak havalarda dahi oturma alanlarında daha ferah hissetmenizi sağlayacaklardır.
  • En çok tercih edilen doğal pergoleler hasır gölgelik uygulamaları ve ürünleridir.

En Popüler Doğal Pergole Hangi Malzemedir?

Hasır Pergole Hizmetlerimiz hasır dekorasyon, bambu dekorasyon ve saz dekorasyon ile yapılmaktadır.

Turizm işletmelerinin en çok tercih ettiği pergole çatı kaplama hizmetimiz saz dekorasyonlardır. Kirpi çatı tekniği ile yaptığımız bu pergole çatıları hem çok egzotik bir görünümde hem de çok iyi bir ısı yalıtımı görevi görmektedir.

Resimler