Saz Hasır Bambu

Hasır Şemsiyelerin Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz.?

Hasır şemsiye ve Kamış şemsiyelerinizin kullanım ömürleriniz arttırabilmeniz için bazı önemli ipuçları. Turizm işletmeleri kamış şemsiyelerini daha uzun süre nasıl kullanabilir? Son Güncelleme 15/06/2021

Hasır Şemsiyeler doğada bulunan doğal malzemeler ile yapıldığı için belirli bir zaman sonra bazı değişiklikler göstermeye başlayacaktır.

Ancak hasır şemsiyelerinizin ömrünü ve kullanım kalitesini korumanın bazı yolları vardır. Bu yazımızda klasik hasır şemsiyeden, kamış şemsiyeye kadar tüm hasır plaj ve hasır bahçe şemsiyelerinizi nasıl daha uzun süreler kullanabilirsiniz onlardan bahsedelim.

Klasik Hasır Şemsiyesi 

Klasik hasır şemsiyesi bambu kamuş kargılar ile örme hasır yapılarak üretilmektedir. Klasik Hasır Şemsiyelerin ömrü ortalama 3-4 Yıldır. 

Kamış Hasır şemsiyesi

Kamış şemsiyelet dayanıklı ve sağlam bir emsiye iskeleti üzerinde yapılmaktadır. Kalın demir profilli şemsiye iskeleti sayesinde şemsiyenin kamış malzemesi tekrar tekrar yenilenebilir.

Kamış şemsiyelerim ömürleri 5-6 Yıldır. Tabi iyi bir şekilde korunan kamış şemsiyeler daha uzun ömürlü olacaktır. Bambu görünümünde oldukları için müşterilerimiz tarafından bambu şemsiye olarak ta adlandırılan bu doğal gölgelik şemsiyelerin yenilenebilir malzemeler ile yapılması sayesinde en önemli özellikleri doğa dostu olmalarıdır.

Hasır Şemsiyelerinizin Ömrünü Uzatmak İçin

Hasır Şemsiyelerin Ömrü

  1. Hasır şemsiyelerinizi kış aylarında su gelmeyen depolarda saklamanız çok önemlidir.
  2. Kamış şemsiyelerinizin üzerine güvenlik filesi koyarak 
  3. Hasır şemsiyelerinizi kış aylarında  sakladığınız depolarınızın rutubet ve nem almaması da hasır ve kamış şemsiyelerinizin ömrünü uzatmaktadır.
  4. Şemsiyelerinizin olduğu bölgelerde güvenlik kamerası takılabilir. İnsanların zarar verici davranışlarını ebu sayede engelleyebilirsiniz.

Kışın yağmurdan ve rutubetten korunan kamış şemsiyeler ve hasır şemsiyeler daha geç çürüme gösterir ve daha uzun ömürlü olacaktır.

Yukarıda sayığımız yöntemleri uygulayarak kamış şemsiyeleriniz en az 7-8 yıl dayanıklı bir şekilde kullanabilirsiniz. Hasır dekorasyon ustalarımız tarafından iyi bir şekilde işlenen hasır şemsiyeleri uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

Hasır Şemsiyelerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Hasır şemsiyelerin bakımı için ekstra bir maliyet ve bakım ürünü kullanmanıza gerek yoktur. Genellikle sahillerde ve plajlarda kullanılan bambu kamış kargı ürünleri ile yapılan  klasik hasır şemsiyeler yaz aylarından güneş ışınlarından korunmak ve serinletici gölgelik şemsiye amaçlı tercih edilmektedir.

Klasik hasır şemsiyeler yaz bitiminde nem ve rutubet almayacak şekilde depolarda ya da kapalı alanlarda saklanması daha uzun süreler kullanılmasını sağlayacaktır.
Hasır şemsiyeler çok farklı teknikler ve farklı doğal ürünler ile yapılabilmektedir. Örnek olarak çin otu ve gıyak otları ile yapılan hasır şemsiyeler saçaklı ve püsküllü plaj şemsiyesi olarak da adlandırılmaktadır. 

Aynı şekilde kirpi çatı ve kamış çatı yapımında kullandığımız su kamışları yani saz kamışı ile yapılan hasır şemsiyeler ise kamış şemsiye olarak da adlandırılmaktadır. 

Kamış şemsiye ve saçaklı hasır şemsiyeler için yaz aylarında üzerine güvenlik filesi atılarak malzemenin dış etkenlere karşı dayanımı daha da artırılabilir. çok uygun fiyatlara internet üzerinden temin edebileceğiniz bu güvenlik filelerini kamış hasır şemsiyelerin üzerine örterek kuşlara ve istemeden de olsa zarar verebilecek olan insanlara ve çocuklara karşı da koruyabilirsiniz.

Yaz bitiminde depolarda kuru bir ortamda üzerine branda da örterek sezon başına kadar saklamanızı önermekteyiz.  
Yukarıda belirttiğimiz basit  uygulamaların dışında herhangi birşey yapmanıza gerek yoktur.

 

Hasır Kamış Şemsiyeler Yenilenebilir

Özellikle kamış şemsiyeler ve çin otu ile yapılan püsküllü plaj ve bahçe şemsiyelerinde bizler kaliteli ve sağlam demir profiller kullanmaktayız. Demir iskeletin üzerine işlediğimiz şemsiye dokusu sağlam, sıkı ve doğal malzemelerden oluştuğu için 5-6 sene kullanmanız mümkündür.

Kamış şemsiyeler ve doğal ot hasır şemsiyeler tamamen yenilebilir malzemelerden yapıldığı için eskiyen şemsiyelerin üzerindeki deforme olan malzeme söküldükten sonra hasır dekorasyon ustalarımız ve bambu dekorasyon ürünlerimiz ile yeniden farklı modellerde ya da aynı modelde şemsiyenizi daha uygun maliyetler ile yeniliyoruz.

 

Resimler